Технологичният гигант Apple разкри планове си за създаване на още два изследователски центъра в Китай, с което ще засили инвестициите във втората по големина икономика в света. Азиатската страна е ключов пазар, на които iPhone беше засенчен от местни конкуренти, пише Bloomberg.

От компанията заявиха, че планират да построят новите съоръжения в източните китайски градове Шанхай и Суджоу, като за подобни проекти ще вложи най-малко 3.5 милиарда юана, които се равняват на 507 милиона долара.

С това общо четири центъра ще отворят врати по-късно през годината, съобщиха от компанията в изявление на своя китайски уебсайт.

Съоръженията ще помогнат на Apple да си сътрудничи с местни партньори и да привлича таланти от местните доставчици, както и от най-добрите образователни институции.

Китай с години задвижваше ръста при продажбите на Apple. Но местни производители като Huawei, Oppo и Vivo си откъсват все по-голямо парче от пазарния дял, представяйки все по-висок клас устройства.

Американският гигант сега разчита на юбилейния си iPhone, който трябва да се появи по-късно тази година, за да засили растежа.

Apple наближава $800 милиарда пазарна капитализация

Нито една компания не е струвала $800 милиарда досега. Но Apple може да счупи рекорда

Акциите на компанията поскъпват