Припокриват ли се очакванията и реалността след влизането в сила на правната рамка MiFID II - това ще дискутират доказани експерти от сферата в рамките на първия панел на Investor Day, част от Investor Finance Forum, на 30 ноември в Интер Експо Център, София.

Част от лекторите са Иван Такев, изпълнителен директор на Българската фондова борса, Стоян Николов от БЛИП и Даниела Пеева, председател на Борда на директорите на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България. Модератор на панела ще бъде д-р Магдалена Иванова, forex редактор в Investor.bg.

Investor Day ще започне в 13:00 часа и ще срещне институционални инвеститори и представители на капиталовите пазари в страната с публични компании от региона. Всички те ще обсъждат и анализират най-важните новини около капиталовите пазари.

Investor Day се провежда в рамките на седмото издание на най-големия форум на инвестиционната общност в България и региона - Investor Finance Forum.

Част от Investor Day ще бъде и дискусия на тема "Бъдещето на капиталовите пазари в Централна и Източна Европа", която ще предостави трибуна на представители на регионалните фондови борси. Александру Стефан, финансов анализатор от Фондовата борса в Букурещ, и Иван Щериев, изпълнителен директор на Македонската фондова борса, ще дадат релевантни и значими за инвестиционната общност примери, разгледани през призмата на собствения им опит на местно ниво.

Тази дискусия също ще бъде модерирана от д-р Магдалена Иванова, която освен това ще представи и свой анализ по темата. Той включва факторите, които променят капиталовите пазари в региона, както и прогноза за това как ще приключат годината - с експанзия или със загуба на доверие от страна на инвеститорите.

Investor Day ще завърши с анализ на най-успешните публични компании в региона за 2018 г.