"Елдрайв" подписа партньорство с Uber. Българската компания за електромобилност ще доставя електрически автомобили за световния гигант, съобщиха оттам.

Първоначално за новия проект UBERGreen ще бъдат доставени 20 електромобила, но Мартин Заимов, управител на румънския офис на "Елдрайв, изрази надежда броят им да достигне няколко стотин "в много кратки срокове".

"Освен автопарка от електромобили ще изградим и мрежа от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния, която адекватно да обезпечи придвижването с електромобил", допълни още той на пресконференция в столицата на северната ни съседка.

"Това партньорство е от основно значение за регионалното присъствие на Елдрайв", каза още той.

"Елдрайв" вече е в напреднал етап на изграждането на мрежа от зарядни станции с национално покритие в България. В края на миналата година компанията подписа стратегическо споразумение с Shell България за изграждане на бързозарядни станции на 16 обекта от търговската мрежа на Shell. Това партньорство направи "Елдрайв" най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в страната и единственият оператор с национално покритие. В мрежата на компанията има над 100 точки за зареждане в страната, а първата зарядна станция на "Елдрайв" в Румъния вече е факт.

"еМобилити интернешънъл" АД е компанията, която оперира под бранда "Елдрайв" на територията на Югоизточна Европа. Дружеството изгражда и управлява инфраструктура от зарядни станции за електромобили и предлага гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили. Компанията предоставя и първата в България car sharing услуга с електромобили - SPARK. Компанията притежава най-големия автопарк от електромобили в страната - над 100 автомобила. Плановете на дружеството са до края на 2018 г. автопарка да достигне над 200 автомобила и да бъдат изградени над 300 точки за зареждане на електромобили в България и региона.