Британската хотелска верига IHG Hotels & Resorts съобщи, че ще отвори два нови хотела Holiday Inn в Сърбия през 2024 г. и ще пусне марката Holiday Inn Express на българския пазар в началото на 2025 г., като част от продължаващия си стремеж за растеж в Южна Европа.

IHG работи в партньорство с австрийската фирма за недвижими имоти Signa Development за стартирането на хотел със 152 стаи близо до летището на българската столица, съобщи британският хотелски оператор в съобщение за медиите, цитирано от SeeNews. Holiday Inn Express Sofia Airport ще бъде първият местен обект под тази марка.

IHG вече има обекти под Holiday Inn в София и Пловдив и хотел Crowne Plaza в София.

Бизнесменът, който купува крайбрежен хотел в Хърватия, за да могат неговите 200 служители да почиват безплатно

Бизнесменът, който купува крайбрежен хотел в Хърватия, за да могат неговите 200 служители да почиват безплатно

През 2008 г. той мести компанията от САЩ в родния си град Сисак

В Сърбия хотелският оператор от Обединеното кралство се обедини с местната строителна компания SMB Gradnja, за да разработи хотела със 108 стаи Holiday Inn Express Subotica през 2024 г., който ще бъде в рамките на дизайна на обекта Next Generation на групата.

Южно от северния сръбски град Суботица, IHG се обедини с MR Business Group, за да стартира Holiday Inn Express Kragujevac, който ще бъде първият хотел с международна марка в града. Този хотел също е планиран за отваряне през 2024 г.

"Видяхме впечатляващо разширяване в Южна Европа през последните години и растежът на нашето семейство марки Holiday Inn демонстрира непрекъснатото доверие на собствениците в нашите основни неща като мощна марка", каза вицепрезидентът на IHG Development Europe, Willemijn Geels. Тя добави, че по-голямата част от растежа се очаква да бъде движен от основните марки на групата.

Към края на 2022 г. Holiday Inn и Holiday Inn Express представляват над 50% от общото имущество на IHG в Европа с 544 съществуващи хотела и още 73 в процес на изграждане. IHG притежава над 6100 хотела по целия свят и над 18 марки в своето портфолио, включително Crowne Plaza, Indigo и Intercontinental.

Севернокорейският "Хотел на гибелта", който за малко да стане част от веригата "Кемпински"

Севернокорейският "Хотел на гибелта", който за малко да стане част от веригата "Кемпински"

Вижда ли се по-светло бъдеще за Пешката от Студената война?

През 2021 г. IHG откри първия си хотел в столицата на Сърбия Белград, под бутиковата марка Hotel Indigo.