Във връзка с напрежението между Русия и Украйна, не се очаква прекъсване на доставките на руски газ за нашата страна, стана ясно от думите на изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов.

"Съвсем наскоро бордът на директорите на "Булгаргаз" имаше разговор с колегите от "Газпром". Нямаме никакви притеснения и никакъв знак, че ще има прекъсване на доставките, дори напротив. Те потвърдиха, че ще доставят не само в България, но и в региона, и в Европа. Те ще си изпълняват стриктно своите договорености и ще доставят количествата природен газ", посочи Павлов, цитират от БНР.

"Булгаргаз" е осигурил необходимите количества природен газ за своите клиенти, посочи още Николай Павлов.

"Газпром" намали през януари природния газ за Европа, за България доставките скочиха с 48%

"Газпром" намали през януари природния газ за Европа, за България доставките скочиха с 48%

Износът на газ за Китай нарасна за периода 1,5 пъти

Очаква се природният газ у нас да поевтинее с между 14% и 18% от февруари. Това се разбра от думите на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво. Окончателното си заявление за цените, "Булгаргаз" ще внесе на 1 февруари.

Изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов обясни, че има значителна динамика на пазара на природен газ в Европа. "Отначало имаше спадове. В последните два дни забелязваме увеличение, но при всички положения ние не очакваме изненади и ще има намаление на цената на природния газ", добави Павлов.

САЩ искат да заменят руския газ за Европа. Ето с какъв

САЩ искат да заменят руския газ за Европа. Ето с какъв

Очакванията са за повишение на цените на газа както в Европа, така и в Азия