През първите два месеца на 2022 г. се наблюдава сериозен интерес към чартърни полети до екзотични дестинации, съобщиха от Летище София. За периода са извършени 40 полета до екзотични дестинации с общо близо 5000 превозени пътници.

Сред предпочитаните дестинации на нашенци са Доминиканска Република, Шри Ланка, Сейшели, Малдиви, Мавриций, Танзания и Кения.

Общо осъществените международните чартърни полети от столичното летище през втория месец на годината са 114 броя.

Пътникопотокът през февруари, подобно на януари, продължава да е далеч от нивата на предпандемичната 2019 година, посочват от Летище София.

През втория месец на 2022 г. пътниците, преминали през столичното летище, са по-малко с близо 37% спрямо 2019 година. За периода са обслужени общо 315 121 души.

С 39% е намалял пътникопотокът по международните редовни линии, а пътуващите по вътрешни са с 34% по-малко спрямо нивата от 2019 година.

През февруари излетелите и кацнали самолети на летище София достигнаха 3141, което е с 26% по-малко спрямо 2019 година.

Обемът на обработените товарни и пощенски пратки за периода е намалял с близо 22% спрямо преди пандемията и възлиза на 1504 тона.

Последиците от пандемията продължават да оказват влияние на въздушния трафик, като допълнително негативно въздействие се очаква от ситуацията в Украйна, сочи анализ на Летището.

Летище София получи разрешение за директни полети до САЩ

Летище София получи разрешение за директни полети до САЩ

Презокеанските полети са с една стъпка по-близо, коментира изпълнителният директор на летището