Nestle SA ще върне $20 милиарда на акционерите до 2022 г. и даде заявка за нови придобивания, която да запазят бързите темпове на растеж и да подобрят маржа, пише Bloomberg.

Компанията има средства в момента, след като по-рано тази година продаде за $10 милиарда дерматологичното си подразделение. Заради това през януари следващата година ще започне обратно изкупуване на акции и може да въведе специален дивидент през следващите три години. Размерът им ще зависи от пазарните условия и от това дали Nestle ще успее да направи голямо придобиване, посочи главният изпълнителен директор Марк Шнайдер.

Nestle продава част от бизнеса си срещу $10 милиарда

Nestle продава част от бизнеса си срещу $10 милиарда

Очаква се сделката да бъде приключена през второто полугодие

Шнайдер вече три години е начело на хранителния гигант, през които пазарната капитализация на компанията се увеличи с почти $80 милиарда. Производителят на Nescafe и KitKat купи над 20 компании под неговото управление. Той е първият главен изпълнителен директор, който не идват от компанията, от почти един век. Шнайдер съкрати и 4 000 работни места в САЩ, което помога на компанията да достигне целта си от спестени $1,9 милиарда тази година.

През първите девет месеца на годината компанията отчита ръст на продажбите от 3,7 процента, благодарение на продукти като кафето за Starbucks за машините Nespresso.

Nestle планира 13 милиона лева инвестиции в България през 2019-а

Nestle планира 13 милиона лева инвестиции в България през 2019-а

Приходите на компанията у нас за изминалите 12 месеца възлизат на 258 милиона лева