Експертите от инвестиционната банка JPMorgan Chase & Co избраха шестте най-перспективни според тях акции в ИТ сектора за 2022 г., съобщи CNBC.

Според анализаторите, Amazon.com Inc остава една от най-привлекателните компании за инвеститорите. Покачването на котировките на акциите на американската технологична компания тази година беше подпомогнато от нарасналите онлайн продажби и развитието на бизнеса с облачни изчисления. Експертите от JPMorgan прогнозират, че до края на 2022 г. акциите на Amazon могат да поскъпнат с над 27%, до $4350 за акция.

Банката оценява високо и перспективите на Meta Platforms Inc (бивш Facebook). Компанията Meta, която притежава социалната мрежа Facebook, WhatsApp и Instagram, отбеляза впечатляващ ръст на приходите от реклами през годината. Анализаторите оцениха потенциала за растеж на ценните книжа на компанията на 23%, т.е. до декември 2022 г. цената на акция може да достигне 390 долара.

Анализаторите смятат, че масовото преминаване към работа от разстояние се е отразило положително върху стрийминг услугите, в най-голяма степен на Netflix Inc. JPMorgan отчита, че в дългосрочен план акциите на платформата могат да достигнат до "нови върхове", предвид обещаващия списък с нови филми, чиито премиери са планирани за 2022 година. От PMorgan смятат, че цените на акциите на Netflix могат да се покачат през следващата година с почти 23%, до $750 на акция.

За много перспективни от банката също така считат и акциите на социалната мрежа Twitter Inc. Експертите определят целево ниво за ценните книжа от $86 към края на 2022 г., което е с около 96% по-високо от текущите котировки.

В какви акции инвестират заможните руснаци

В какви акции инвестират заможните руснаци

Какви са перспективите за растеж на акциите на Apple, Google, Amazon, Meta

В списъка си от най-перспективни ценни книжа от технологичния сектор за 2022 г., JPMorgan включва и Uber Technologies Inc, с целева цена от $72 на акция в рамките на година (с потенциал за покачване от 90%), както и производителят на тренажори за домашни тренировки Peloton Interactive Inc, с целева цена от $90 за акция (с потенциал за повишение за година от 114%).

Като цяло, прогнозата на JPMorgan Chase за развитието на фондовия пазар през 2022 г., може да се нарече по-оптимистична от прогнозите на други големи инвестиционни банки. За следващата година анализаторите от JPMorgan очакват S&P 500 да се покачи до 5050 пункта (ръст от 10% спрямо текущите нива).