Singapore Airlines е един от многото авиопревозвачи, които търсят нови бизнес модели, за да компенсират пропуснатите приходи. Гражданите вече имат възможност да се възползват от възможността да обядват или вечерят на Airbus A380, паркиран на основното летище в града.

Въпреки високата цена, достигаща до 496 долара първите две дати с резервации бяха разпродадени в рамките на половин час, пише BBC.

Aвиокомпанията планира да използва два самолета Airbus A380 за всяка тричасова сесия. Всеки от тях ще бъде напълнен само 50% от капацитета, за да бъдат спазени условията за социално дистанциране. Гостите ще могат да изберат между първа или втора класа и да гледат филм, докато вечерят.

Авиокомпанията предлага и доставка до дома на храната, която предлагат.

Преди време авиокомпанията обмисляше да предложи "полети до никъде", които напоследък станаха популярни но по-късно се отказа идеята.

Други авиокомпании, включително тайванската Eva и австралийската Qantas, предлагат полети, които завършват с кацане на същото летище, от което излитат.

Singapore Airlines е силно засегната от пандемията Covid-19. Миналия месец авиокомпанията обяви, че ще освободи 4300 служители, или около 20% от работната си сила.

Въпреки че някои авиокомпании се надяват да съживят бизнеса си с вътрешни полети, тъй като блокировките са отменени, това не е опция за авиокомпания в град-държава.

Всъщност много от самолетите й са в Алис Спрингс в Австралия, докато авиокомпанията чака бизнесът да се възстанови.

Международната асоциация за въздушен транспорт (IАТА) предупреди, че стотици хиляди работни места в авиацията могат да бъдат изложени на риск заради Covid-19.

Асоциацията представлява 290 авиокомпании. Според IАТА трафикът тази година да бъде 66% под нивото от 2019 г.