Facebook Inc. устоя на рекордната глоба от $5 милиарда и отчете значима печалба през второто тримесечие, като показа устойчивостта на империята срещу честите лоши новини за нея и все по-големия натиск от регулаторите, пише The Wall Street Journal.

Технологичният гигант отчита $16,9 милиарда приходи за трите месеца до края на юни, повишение от 28 процента спрямо същия период на миналата година. Печалбата достига $2,6 милиарда, или $0,91 на акция. От нея са извадени $2 милиарда, които са част от споразумението на стойност $5 милиарда с Комисията по федерална търговия, както и счетоводна промяна, свързана с данъчни облекчения при компенсация с акции. Без тези две пера, Facebook щеше да отчете печалба от $1,99 на акция, надхвърляйки очакванията на анализаторите за $1,88.

И макар едното важно разследване да приключи, компанията съобщи за друго: същата комисия ще проучи за евентуални нарушения на антимонополното законодателство.

Топ мениджърите на компанията са уверени, че могат да продължат да разрастват бизнеса и едновременно с това да инвестират повече в сигурност и поверителност на личните данни на потребителите. "Това тримесечие показа, че можем да правим и двете", казва главният оперативен директор Шерил Сендбърг.

Всичко, което трябва да знаете за готвената от Facebook криптовалута Libra

Всичко, което трябва да знаете за готвената от Facebook криптовалута Libra

Въпросът сега е дали и кога тя ще се появи