Yahoo изненада с финансовите си резултати за четвъртото тримесечие.

Приходите на компанията надминаха очакванията на анализаторите. На този фон активността на потребителите показва минимални понижения след обявяването на втория пробив в сигурността на системата през миналия месец. 

Тогава ударени бяха около 1 милиард потребители, припомня Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на интернет компанията Мариса Майер е под натиск за сключване на сделката по закупуването на основния й бизнес от телекомуникационния гигант след разкриването на хакерските атаки.

Случаят накара Verizon да започне проучване на възможностите за намаляване на цената, като дори се говореше за възможно излизане от очакваното придобиване.

Yahoo отчете продажби от 960 милиона долара. Сумата надвишава предвижданите 907.9 милиона долара, които анализатори окачваха, според данни на Bloomberg.

Печалбата наброява около 25 цента на акция, което е с 4 цента повече от първоначалните прогнози. Анализатори предвиждаха 21 цента на брой от ценните книжа.

Емблематичната търсачка Yahoo сменя името си

Емблематичната търсачка Yahoo сменя името си

След края на сделката с Verizon

Активите на Yahoo тръгнала нагоре с по-малко от 1 на сто по време на разширената търговия, след като затвориха при ниво от 42.40 долара на нюйоркската фондова борса.

Междувременно интернет компанията Yahoo и Verizon забавят сделката по закупуването на основния бизнес за следващото тримесечие, когато се очаква да се затворят всички условия, коментираха от Yahoo.

Компанията заяви в понеделник, че е "работи експедитивно" по затварянето на сделката и очаква завършването й.