Двата най-нови хипермаркета на Kaufland България получиха отличия на престижния конкурс "Сграда на годината". Зеленият магазин на ритейлъра в кв. Горубляне е отличен с първа награда в категория "Зелени сгради". Откритият през лятото хипермаркет в столичния квартал "Младост 4" също получи номинация от престижното жури на конкурса в категорията "Търговски сгради и ритейл паркове".

"В последните години ние от Kaufland България целенасочено инвестираме в енергийна ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък от дейността си. Това намира пряко отражение върху новите сгради, които проектираме и изграждаме за нашите магазини.

Есента открихме нашия първи зелен хипермаркет в кв. Горубляне и това, че той днес получава определението "Зелена сграда на годината" е безспорно признание за работата на целия ни екип", коментира при получаването на наградата Тодор Левенов - ръководител направление "Нови проекти и модернизации" в Kaufland България.

Kaufland-Горубляне е най-новият филиал на компанията. Той е и първият "зелен" хипермаркет на веригата, изграден изцяло според най-актуалните стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство. Оборудван е с редица щадящи околната среда системи.

Kaufland откри реновиран хипермаркет в "Малинова долина" в София след инвестиция от над 3 милиона лева

Веригата с най-големи приходи у нас откри реновиран магазин в София след инвестиция от над 3 милиона лева

Веригата се налага като One Stop Shopping иноваторът в българския ритейл

Обектът се захранва със 100% "зелена" енергия, а цялото осветление е LED базирано. На покрива му предстои да бъде разположена фотоволтаична инсталация, която ще покрива приблизително 20% от собствените годишни нужди на хипермаркета.

В допълнение на това, повече от 6 000 м² от площта на имота, върху който е построен Kaufland Горубляне, са превърнати в парк. В него са засадени различни видове дървета и храсти, като изборът им е съобразен с тяхната способност да абсорбират по-големи количества въглероден диоксид. Това решение влияе пряко върху редукция на топлинните острови на града и намалява влиянието на автомобилния трафик по бул. "Самоковско шосе".

Хипермаркетът е проектиран така, че да комбинира успешно модерна визия и архитектура с най-доброто обслужване и преживяване за клиентите. За тяхно улеснение и ориентир сред разнообразието от над 20 000 свежи стоки, търговската зала е изградена на базата на навигационна система в различни цветове за отделните категории стоки, а в касова зона ги очакват няколко каси на самообслужване.

Зоната с наематели също може да се похвали с разнообразие от продукти и услуги, предлагани от партньорите на Kaufland в съответствие с One Stop Shopping концепция.

Магазинът в "Младост" 4

Откритият през лятото хипермаркет в столичния кв. "Младост - 4", който получи номинация в категорията "Търговски сгради и ритейл паркове", също е изграден според съвременните изисквания на най-висок клас енергийно ефективни ритейл сгради.

Той е оборудван с редица системи, щадящи околната среда, включително и иновативна "зелена" климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва фосилни горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения. Хипермаркетът разполага и с последно поколение LED осветление, чрез което се постига около 30% икономия на енергия за осветление и осезаем спад във въглеродните емисии.

Сграда на годината

"Сграда на годината" е конкурс с 20-годишна история - време, в което се е превърнал в най-популярното и престижно събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

Неговата цел е да отличи най-добрите постижения при реализацията на съвременни сградни проекти и проекти, свързани с развитието на градовете, както и техните инвеститори, архитекти и строители.

Kaufland започна ремонта на столичните Централни хали

Kaufland започна ремонта на столичните Централни хали

Инвестицията в проекта възлиза на 50 млн. лева