Бившият главен оперативен директор на веригата за търговия с бързооборотни стоки BILLA в Словакия е новото лице на същия пост в компанията в България. Това е Албена Георгиева, която е на поста от началото на 2019 година, съобщават от компанията.

Тя ще отговаря за отделите "Управление на категориите", "Развитие собствени марки", "Контрол на качеството", "Спейсмениджмънт", "Импортмениджмънт" и "Търговия на едро".

Георгиева е част от екипа на BILLA от 2009 година, като тогава тя е назначена за ръководител на отдел "Услуги". Преминава през различни ръководни позиции в компанията и през 2014 година е назначена за оперативен директор.

Година по-късно Албена Георгиева става главен оперативен директор на BILLA Словакия, където работи преди да се върне в България.

"Албена Георгиева е доказан професионалист, който притежава всички необходими знания и умения за отговорната позиция на главен оперативен директор. Щастливи сме, че тя се завръща у дома и отново ще бъде част от нашия екип", посочва управителят на веригата в България Бойко Сачански.

Албена Георгиева ще бъде част от Борда на директорите, в който влизат управителят на BILLA България Бойко Сачански и финансовият директор Ваня Динева.