Едно от водещите приложения за комуникация Viber посочи своя нов изпълнителен директор. Джамел Агауа се присъединята към екипа,отговарящ за апликацията, съобщиха от компанията.

Новият шеф на Viber обяви, че ще работи усилено в посока ускоряване развитието на иновативни функционалности на приложението и увеличаване броя на потребителите на платформата по света.

Джамел Агауа е предприемач с дългогодишна история в технологичната индустрия, основател и топ мениджър на успешни компании в Европа и Силициевата долина.

Преди да оглави Viber, предприемачът заема длъжността главен изпълнителен директор на мобилната компания за технологични решения в областта на рекламата MobPartner.

"Viber продължава да играе водеща роля в еволюцията на мобилните приложения, осигурявайки безпроблемни гласови разговори през апликацията, в съчетание с мощни комуникационни функции и съобщения", коментира новият наследник на поста.

Агауа се присъединява към сегашното ръководство на компанията, като Майкъл Шмилов вече ще заема позицията главен оперативен директор на Viber.

Двамата ще работят в тясно сътрудничество по стратегически проекти.