Планирате меден месец и искате да съчетаете почивката с разходката из някой емблематичен град? Сайтът за резервиране на пътувания Route Perfect публикува своята класация за най-популярните дестинации за прекарване на медения месец в Европа.

Местата в списъка са подредени на база на данните за 900 000 пътешествия на клиенти на онлайн портала. Ето и кои са най-предпочитаните градове:

12. Берлин – германската столица е евтина и в същото време романтична опция за меден месец с разнообразни приятни заведения, красиви паркове и богат културен живот.

11. Мюнхен – баварският град се пука по шевовете от посетители всяка есен покрай Октоберфест. През останалата част от годината обаче там е много по-спокойно, като можете да се насладите на красиви гледки, впечатляваща архитектура, особено в старата част на Мюнхен.

10. Флоренция – италианската перла привлича младоженците с ренесансовото си изкуство, вкусната храна и романтичните гледки.

9. Виена – австрийската столица впечатлява с елегантните си кафенета и сладкарници, бароковата архитектура и пищните сгради на оперите.

8. Прага – градът примамва със своя готически чар. Неговите посетители могат да се насладят на незабравими залези на Карловия мост. Пражкият замък и розовите градини на върха на хълма Петрин са друга опция за романтични разходки.

7. Чинке Терра – на това място се намира италиански национален парк, който е защитен от ЮНЕСКО. Разположен на хълм точно над Средиземно море, градчето ще ви накара да се влюбите в красиво оцветените му сгради.

6. Лондон – ако искате да си направите голяма културна разходка, Лондон е вашето място със своите неизброими музеи и галерии. В английската столица можете да намерите и прекрасни места за отдих в парковете.

5. Барселона – младоженците, които не могат да решат дали предпочитат морския бряг или градския живот, могат да изберат Барселона. Там има достатъчно културни атракции, начело с базиликата Саграда Фамилия и паркът Гюел, а морето е на две крачки.

4. Амстердам – холандската столица също е сред най-популярните дестинации за меден месец със своите канали, по които можете да се разходите с лодка, и с парковете, които са отлични за пикник.

3. Венеция – италианският град е смятан за едно от най-романтичните места в Европа. Влюбените разглеждат архитектурата му, докато се возят на гондоли и се наслаждават на вкусните местни сладоледи.

2. Париж – неслучайно го наричат столицата на любовта. Париж очарова с малките улички на Монмартър, градините Тюйлери, Лувъра и емблематичната Айфелова кула.

1. Рим – италианската столица е прекрасен град, който можете да разгледате, докато се разхождате пеша. Не е за пропускане старата част на града, както и уличките с безброй пицарии и кафенета.

Снимки на всички места можете да видите в нашата галерия.