Fadata Group мести българският си екип в нова сграда, съобщиха от компанията. А заедно с това дружеството, специализирало в предоставянето на софтуерни решения за застрахователните компании, обяви и че планира увеличение на броя служители.

Компанията вече премести офиса си на последните три етажа в бизнес сградата M Plaza между бул. "Никола Вапцаров" и бул. "Черни връх". Към момента във Fadata работят 180 души.

"Това беше отдавна планирана стъпка в развитието на компанията в България. Офисът ни тук е нашата основна инженерна база, а също така тук е фокусирано голяма част от клиентското ни обслужване и поддръжка. Тук е сърцето на компанията. Очакваме да запазим темповете на растеж и да увеличим още повече екипа в София. Нашата цел е в следващите години Fadata да стане един от водещите играчи на този пазар", сподели Джон Макдоналд, изпълнителен директор на Fadata.

В допълнение към работните площи, офисът разполага с 10 зали за срещи, 7 phone booth-а, пространства за отдих, две големи и няколко по-малки кухни. Сградата е приспособена за хора в неравностойно положение.

Служителите на компанията ще имат взъможността да използват услугите на спортен център, разположен на първи етаж в сградата, като в непосредствена близост се намират още два от най-добрите спортни центрове в София.

Към момента Fadata, която работи в над 30 държави в Европа, Близкия Изток, Африка и Латинска Америка, не съобщава броя на служителите, с които ще увеличи екипа си у нас.

Централният офис на Fadata Group се намира в Лондон, а звената за разработки и обслужване на клиенти са базирани в София.

През 2017, Fadata придоби Impeo, разширявайки портфолиото си от услуги. Инвеститори във Fadata Group са The Riverside Company, глобална компания за частни капиталови инвестиции, и Charles Taylor plc., глобален доставчик услуги в застрахователния бизнес, базиран в Лондон.