Robinhood, както подсказва името се стреми отнеме властта на фондовия пазар от големи играчи на Уолстрийт и да я предаде в ръцете на обикновените хора. Сега, по ирония на съдбата, на Robinhood може да му се наложи да обедини сили с един от титаните на Уолстрийт, които компанията за търговия с акции и крипто се опитваше да "свали от власт", пише CNN.

Robinhood отчете голяма загуба, спад на активните потребители и втория си кръг от съкращения за 2022 г. в началото на август. Акциите се понижиха с над 40% тази година и се търгуват близо 75% под цената на първоначалното публично предлагане.

Всичко това повдига въпроса дали може да се наложи Robinhood да сключи сделка с по-голяма фирма за финансови услуги. Спекулациите за възможна сделка се увеличиха през последните месеци, след като крипто милиардерът и главен изпълнителен директор на брокерската FTX Сам Банкман-Фрайд купи дял в Robinhood. Милиардерът отрече да има какъвто и да било интерес за пълно поглъщане на Robinhood.

Компанията Robinhood се конкурира с гиганти от Уолстрийт, включително Fidelity, Charles Schwab, който притежава TD Ameritrade, както и компанията майка на E-Trade Morgan Stanley. Конкурира се и с крипто брокерската компания Coinbase, както и с нови компании като SoFi, eToro и WeBull.

Борсата за криптовалути FTX иска да придобие Robinhood

Криптоборсата FTX иска да придобие компанията на българина Влад Тенев Robinhood

Криптоборсата на милиардера Сам Банкман-Фрийд иска сделка с платформата за търговия, която запозна милиони инвеститори с биткойна

Добрата новина за Robinhood обаче е, че въпреки краткосрочните опасения, компанията все още има достатъчно солидна финансова възглавница. Robinhood приключи второто тримесечие с 6 милиарда долара в баланса си, което е спад от 6,2 милиарда долара през март. Ето защо ситуацията все още не е толкова сериозна.

Все пак Robinhood ще трябва да докаже на инвеститорите, че може сам да възстанови темпа си на растеж.