Печалбите на китайският собственик на сайта за споделяне на видео TikTok ByteDance скочиха с почти 80% миналата година до 25 милиарда долара, съобщи Financial Times.

Приходите скочиха с над 30% и стигат до 85 милиарда долара. Една от причините, че рекламодателите увеличиха разходите си за TikTok и неговия китайски вариант наречен Douyin. Само 15 милиарда долара са генерирани извън Китай, пише Business Insider.

Миналата година ByteDance беше оценена на 300 милиарда долара, което я направи най-ценната частна компания в света.

Въпреки нарастващите печалби, състоянието на основателя на компанията Джан Имин се срина с 13 милиарда долара. Имин управлява ByteDance от основаването й през 2012 г. до 2021 г.

Екипът на Байдън: TikTok може да остане в САЩ... но само след продажба

Екипът на Байдън: TikTok може да остане в САЩ... но само след продажба

Китайската социална мрежа мобилизира милионите си потребители в своя защита

ByteDance беше заплашен със забрана на TikTok в САЩ от администрацията на Байдън, ако не продаде приложението. Освен САЩ и над 10 други държави забраниха частично или напълно TikTok в административни институции, заради подобни опасения за сигурността.

Никой в ByteDance обаче не изглежда загрижен за перспективата за забрана от САЩ. Попитан за плановете на компанията за действие при извънредни ситуации, ако приложението наистина бъде забранено в САЩ, един от адвокатите Ерих Андерсън отговори на въпроса със смях и "категорично отхвърли възможността за забрана".