Приходите на собственика на TikTok ByteDance скочиха повече от два пъти за 2020 година на фона на пандемията, съобщава CNBC. За миналата година те възлизат на 34,3 милиарда долара, което е с цели 111% повече в сравнение с предходната година. Брутната печалба е нараснала с 93% до 19 милиарда долара, според източници.

Освен TikTok платформите на ByteDance включват още китайската версия Douyin и приложението за на новини Toutiao и др.

По-рано тази година компанията нае бившия изпълнителен директор на Xiaomi Шоу Зи Чу за нов финансов директор, сигнализирайки, че може да се подготви за първоначално публично предлагане.

Китайската интернет компания пожъна голям успех в международен план с положението си TikTok. И все пак ByteDance бе обявен за заплаха за националната сигурност от администрацията на бившия президент Доналд Тръмп миналия август. Той забрани бизнеса на TikTok в САЩ.

Тази година компанията ще претърпи и ключова промяна в управлението. Основателят на ByteDance Джанг Имин ще се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор до края на годината. Друг съосновател - Лианг Рубо, който в момента е ръководител на отдел "Човешки ресурси", ще поеме поста главен изпълнителен директор.