Фотоволтаичните централи набират все по-голяма популярност в България през последните години. За много домакинства те са идеалното решение да намалят разходите си за електроенергия в дългосрочен план, да бъдат по-независими и сигурни.

Изграждането на фотоволтаични централи вече е по-достъпно за домакинствата, благодарение на партньорството между tbi bank и ВВТ Инженеринг. Потребителите могат да закупят готови пакети, включващи проектиране и цялостно изграждане на фотоволтаични централи с включени висококачествени материали от доказани производители на вноски и по този начин да изплащат инвестицията си напред във времето, когато тя вече ще им носи ползи от подобрената енергийна ефективност и пазарна независимост.

"В tbi bank се стремим да допринасяме за опазването на околната среда не само чрез оптимизиране на процесите в нашата дейност, но и като правим по-достъпни подобни ефективни, екологични и устойчиви решения за домакинствата", казва Екатерина Атанасова, ръководител "Търговски партньорства", tbi bank.

Снимка 651373

Екатерина Атанасова

Финансирането е достъпно за период от 3 до 60 месеца и суми от 100 до 30 000 лв., като проектите на ВВТ Инженеринг и финансовите планове на tbi bank могат да бъдат съобразени с желанията и възможностите на потребителите.

"Изграждането на фотоволтаична централа води до намаляване на зависимостта от големите енергийни компании и колебанията в цените на електроенергията. Такъв тип инвестиция дава по-голяма стабилност на разходите за електроенергия и по-голяма сигурност за семейството. Това е изключително важна стъпка, предвид факта, че предстои битовите потребители също да излязат на свободния пазар и цената на електроенергията е възможно да бъде непредвидима", коментира д-р инж. Веселин Тодоров - експерт в областта на възобновяемите енергийни източници и основател на "ВВТ Инженеринг".

Снимка 651370

Слънчевата енергия е неизчерпаем източник, благодарение на който предприятия и домакинства могат да постигнат енергийна независимост и сигурност срещу покачването на цените на електроенергията. Фотоволтаичните централи са предпочитан източник и заради чистата и устойчива електроенергия, която предоставят. По този начин компании и домакинства могат допълнително да допринесат за опазването на околната среда, без допълнителни усилия и време.

Снимка 651369