Българското подразделение на Telenor има нов собственик от 2018 година, а от 1 март 2022-а ще носи името Yettel. От компанията обявиха, че промяната на името е част от по-широката инициатива за ребрандиране в България, Унгария и Сърбия, където телекомуникационните дружества, част от групата на PPF, оперират под марката Telenor.

"Нашата бизнес стратегия е съсредоточена върху три ключови цели. Първо, искаме да предоставяме на нашите клиенти най-доброто обслужване. Второ, да оперираме с най-съвременни телекомуникационни мрежи и трето, да постигнем най-високи нива на ефективност и рентабилност", заяви Марек Слачик - изпълнителен директор на телекомуникационния, медиен и технологичен бизнес на PPF Telecom Group за Централна и Източна Европа.

Брандът Yettel е създаден на база на потребителските представи и пазарните проучвания и има за цел да подобри живота на клиентите с иновативни продукти и услуги, съобщават от Telenor България.

"Yettel е ново име, нова дума. През 2022 г. планираме вълнуващи нови продукти и услуги, като стратегическият ни фокус остава същият: да растем и да развиваме българския пазар чрез използването на технологии от следващо поколение в полза на нашите клиенти", коментира Джейсън Кинг, който е главен изпълнителен директор на Telenor България.

Telenor напуска Мианмар

Telenor напуска Мианмар

Държавата все още е под управлението на военните

Компанията започва прехода към новия си бранд още от днес, като целта е той да приключи във всички аспекти до края на месец март.

Още преди новината за ребрандирането да бъде официално потвърдена, във форума на сайта Mobilebulgaria излезе информация, че новото име на компанията ще е именно Yettel. А датата 1 март не е случайна. Тогава изтича правото за ползване на марката Telenor.

От вчера в социалната мрежа Тwіttеr ce paзпpocтpaнявa cнимĸa нa фacaдaтa нa цeнтpaлaтa нa ĸoмпaниятa в Бизнec пapĸ Coфия c билбopд, който също cъoбщaвa нoвoтo имe. Пpи пo-внимaтeлнo вглeждaнe във фотографията обаче ce виждa, чe тя e фотошоп. B мoмeнтa нa мяcтoтo нa въпpocният билбopд cтoи peĸлaмa нa Теlеnоr, но на нея ce cъoбщaвa нищo зa нoвoтo имe.

Πрипомняме, че пpeди няĸoлĸo гoдини бългapcĸoтo пoдpaздeлeниe нa норвежката телекомуникационна комрания Теlеnоr cтaнa coбcтвeнocт нa чeшĸия милиapдep Πeтъp Keлнep, който загина в самолетна катастрофа, и на гpyпaтa РРF. Дългo вpeмe тo пpoдължaвa дa пoлзвa имeтo нa нopвeжĸaтa тeлeĸoмyниĸaциoннa гpyпa cпopeд cпopaзyмeниeтo, ĸoeтo имaшe oĸoлo cдeлĸaтa.