Новият пробив в сигурността на Yahoo отново постави договора с Verizon под въпрос. Първоначално двете компании си стиснаха ръцете за сума в размер на 4.8 милиарда долара, но ситуацията може да промени това.

Акциите на технологичната компания тръгнаха надолу с повече от 5 процента по време на сутрешната търговия в четвъртък, което събуди съмненията дали да се намали цената за придобиването на Yahoo, или Verizon напълно да се оттегли от сделката, пише CNN Money.

"Сигурни сме в стойността на Yahoo и продължаваме да работим по посока интеграция с Verizon", обяви говорителят на закъсалия интернет гигант в изявление.

Представители на американския оператор от своя страна отказали да коментират ситуацията.

"Както казвахме през цялото време, ние ще продължаваме да оценяваме ситуацията, докато Yahoo води своето разследване", обясниха от Verizon в сряда.

"Ще разгледаме въздействието на това ново разкритие, преди да достигнем някакви окончателни заключения", допълниха от компанията.

Преди няколко дни онлaйн ĸoмпaниятa пoтвъpди зa нoв пpoбив в cиcтeмaтa й от 2013 гoдинa, ĸoгaтo зaceгнaти ca били 1 милиapд пoтpeбитeли и което постави рекорд в областта на киберкражбите.

Yahoo с нов рекорд за най-голямата киберкражба. Засегнатите са 1 милиард потребители

Yahoo с нов рекорд за най-голямата киберкражба. Засегнатите са 1 милиард потребители

Пробивът в системата станал преди 3 години