DXC Technology (компания на Hewlett Packard Enterprise за IT-услуги за корпоративни клиенти, обединена с Computer Sciences Corp.) е подписала окончателно споразумение за купуването на разработчика на програмно осигуряване Luxoft Holding Inc.

Според съобщение от участниците в сделката се предвижда плащане по $59 за акция на Luxoft, което оценява цялата компания на около 2 милиарда долара.

Писмено съгласие за придобиването са дали собствениците на около 83 процента от книжата на Luxoft. Това означава, че има одобрение на акционерите за сделката. Очаква се тя да приключи към юни 2019 година, като това зависи и от съгласуванията на с регулаторните и

След обявяването на сделката котировките за акциите на Luxoft на Нюйоркската борса NYSE излетяха с 82%.

Luxoft запазва своя бранд и ще работи под марката "A DXC Technology Company". Изпълнителен директор на компанията остава Дмитрий Лощинин.

Консултанти на DXC по придобиването са били Guggenheim Securities, BofA Merrill Lynch, Latham & Watkins LLP и Harney Westwood & Riegel LP. А за сключване на сдлеката Luxoft е ползвал услугите на Credit Suisse, White & Case LLP, Conyers Dill & Pearman.

Luxoft влезе в топ 100 на най-бързо развиващите се компании в света

Най-бързо растящата IT компания в България влезе в топ 100 на прогресиращите в света

Софтуерният разработчик е в класацията на Fortune за 2016 година

Luxoft Holding е разработчик и доставчик на услуги в областта на програмното осигуряване и иновационни решение в ИТ сектора с клиентска база по целия свят. Сътрудниците на компанията наброяват 12,7 хиляди души, работещи в 40 офиса в 22 страни от Северна Америка Западна и Източна Европа, Азия и Южна Африка. Luxoft е регистрирана на Британските Вирджински острови, главният офис на компанията е в Цуг, Швейцария.

За последните четири тримесечия Luxoft е реализира доходи за $911 милиона.

Софтуерният гигант Luxoft мести програмисти от Украйна и Русия в България

Софтуерният гигант Luxoft мести програмисти от Украйна и Русия в България

Преместването е част от плана на компанията да разполага с не повече от 20% от служителите си в един географски регион

Компанията навлезе на пазара в България през 2014 година със създаването на дъщерната фирма "Луксофт България" и една от най-големите и бързоразвиващите се в ИТ сектора у нас.