На фона на сриващите се борсови индекси на глобално ниво в момента, London Stock Exchange, юридическото лице за Лондонската фондова борса, оповести, че сделката за придобиване на Refinitiv на стойност 27 млрд. долара ще бъде финализирана по график, до края на годината, предаде Reuters.

"Оставаме фокусирани върху финализирането на транзакцията с Refinitiv през втората половина на 2020 г.", каза ветеранът от Goldman Sachs Дейвид Швимер, който пое ръководната позиция на London Stock Exchange през 2018 г.

Неговият коментар идва в резултат на новините за тежкия регулаторен надзор, през който трябва да премине закупуването на Refinitiv. Заради тези действия на институциите в Брюксел и евентуалното забавяне на одобрението, пазарите започнаха да се съмняват, че компаниите ще успеят да се слеят през 2020 г.

Приходите от дейности на London Stock Exchange нараснаха с 8% до 2,314 млрд. паунда в края на календарната 2019 г., което е малко над очакванията на анализаторите от 2,308 млрд. паунда. Общите приходи също се покачват с 8% до 2,07 млрд. паунда, което също надхвърля очакванията на пазара.

London Stock Exchange оповести също, че е подала молба към Брюксел подразделението ѝ LCH да продължи да обслужва клиенти в еврозоната и след изтичането на "гратисния" период за нейното напускане от Великобритания, който е до 31 декември тази година. Освен това, листванията на Лондонската фондова борса трябва да бъдат свързани с тези на Шанхайската фондова борса до края на годината.