Бизнесът с голф процъфтя по време на пандемията. През август 2021 г. индустрията изглежда продължава да изживява бум.

Причините за това са няколко. Спорт като голфът изисква две неща- разполагаем доход и много свободно време. Очевидно по време на пандемията доста потребители са разполагали в изобилие и с двете. Въпреки, че репутацията на голфа е за спорт, който е само за избрана група от хора, по време на пандемията това се променя, пише Yahoo Finance.

Последните данни от Националната фондация за голф на САЩ показват, че интересът се е увеличил и има 23% ръст на активността на годишна база и 19% над средното за 2017-2019 г.

За членство в частни клубове също има търсене, като дори се отварят много нови клубове в САЩ и Великобритания. С отварянето на икономиката тази пролет, хора от бранша прогнозират потенциален спад в интереса, но прогнозите не се оправдават.

"През втората половина на 2020 г. интересът към спортът е нараснал с 25% спрямо предходната година". Това заяви изпълнителният директор на американска компания Acushnet Дейвид Махер.

Приходите също нарастват

Американската компания за производство на спортна екипировка Callaway Golf Company отчита, че приходите от голф оборудване са нараснали с 91% през второто тримесечие, докато Acushnet казва, че продажбите в голф клубове са нараснали с 111%, а приходите от топки за голф са се увеличили с 98,1%.