Специално създадената комисия към общината днес ще обяви колко от подалите документи за обявения конкурс за директор на Столичната топлофикация преминават във втори кръг.

Както писа Money.bg,  на 19.12.2006 г. Столичната община обяви конкурс по документи за попълване състава на Съвета на директорите на "Топлофикация - София" АД.

Днес трябва да станат ясни имената на кандидатите от късата листа. С тях ще се проведе събеседване, а номинацията за нов директор ще бъде излъчена и одобрена на сесията на СОС на 11 януари.

Броят на кандидатите за шефското място в столичната "Топлофикация" лавинообразно нарасна в сравнение с последния ден на 2006 г. Подалите документи вече са 22-ма.

Преди 31 декември 2006 г. желаещите бяха 7, а час преди изтичането на крайния срок в сряда - 17.

Повечето от кандидатите не отговаряли на предварителните условия, но 9-10 човека са с много сериозни биографии, повдигнаха завесата от комисията.

Имало експерти с по две висши образования - топлотехника и мениджмънт. В надпреварата се включили и настоящи директори  в дружеството от по-ниските нива.

Членовете на съвета на директорите, чиито места трябва да бъдат попълнени с този конкурс, са петима - трима от общинската квота и двама - от държавната. Те избират помежду си изпълнителен директор на "Топлофикация".