През април Apple ще представи следващото поколение iPad Pro, твърди Bloomberg, цитирайки свои източници. Моделите ще запазят дизайна си и размера на екраните (11" и 12,9") и ще получат по-мощен процесор, подобрени камери и нови възможности за свързаност чрез включването на Thunderbolt технологията. Очаква се и поне единият от тях да е с Mini LED екран, който ще бъде по-ярък и с по-добър контраст.

Източниците на агенцията разкриват, че процесорът на двата таблета ще може да се съревновава с водещото предложение M1, което дебютира в MacBook Air, MacBook Pro и Mac Mini. Appe сама създава процесорите си, а производството е дело на Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Вероятно новите iPad Pro ще използват Thunderbolt — същият порт, който намира място в последните MacBook. Той няма да изисква различен кабел за зареждане и прехвърляне на данни, но ще разшири възможността за свързаност с допълнителни монитори, харддискове и други. Той е и по-бърз при прехвърляне на данни от стандартната USB-C технология.

Таблетите на компанията се представиха отлично по време на пандемията, като генерираха продажби на стойност $8,4 млрд. само през последните три месеца на 2020 г., рекорд от 2014 г. насам.

Apple подготвя нов модел и на най-достъпния си iPad, както и на iPad mini с по-голям екран, като те ще бъдат представени по-късно тази година

За първи път в историята Apple отчете над $100 млрд. приходи за три месеца

За първи път в историята Apple отчете над $100 млрд. приходи за три месеца

Новите iPhone, както и силното търсене на MacBook и iPad, допринесоха за рекорда