Пазарът на смартфони расте с огромни темпове в последните години за сметка на този на компютри. Вниманието на потребителите е фокусирано върху новите продукти, пускани за продажба, като в избора на нов телефон до голяма степен натежава дизайнът на устройствата.

Въпреки че прожекторите не са насочени към лаптопите, трябва да се признае, че в последно време сред тях има много интересни модели с наистина уникален дизайн. Business Insider посочва кои са най-големите хитове на пазара в момента:

LG Gram

Снимка 229235

Източник: lg.com

На визията на този LG лаптоп може да завиди дори лъскавият MacBook Air на Apple. Моделът Gram впечатлява с футуристичен дизайн и метален корпус.

Lenovo Yoga Pro 900

Снимка 229236

Източник: shop.lenovo.com

При този модел на китайския производител отличителна е частта, в която лаптопът се сгъва. Тя е направена не от пластмаса, а от метал и прилича на елегантна каишка за часовник или бижу. Именно това позволява на Yoga Pro да се сгъва и разгъва на 360 градуса.

HP Spectre

Снимка 229233

Източник: store.hp.com

Устройството на HP изглежда наистина изтънчено с металните акценти в златно по корпуса. Плюс това Spectre е най-тънкият модел на пазара в момента.

Microsoft Surface Book

Снимка 229237

Източник: microsoft.com

Технически моделът на Microsoft не е точно лаптоп, а е вид хибрид с таблет. Той е с тъчскрийн екран, но работи и като нормален лаптоп с клавиатура.

Razer Blade Stealth

Това, което прави този лаптоп толкова впечатляващ, са цветовете му. Неговият дизайн е изчистен и изцяло черен. Това обаче се променя, когато устройството е включено. Тогава неговата клавиатура свети, при това във всички цветове на дъгата.