Създателите на Pokemon Go пускат на пазара специалната джаджа, която ще улесни играта на потребителите на развлекателния софтуер.

Преносимото устройство ще бъде на разположение за любителите на преследването на виртуални създания от 16 септември, което бележи забавяне, тъй като създателите на Pokemon Go планираха  джаджата да бъде на пазара преди около два месеца, пише The Verge.

Устройството ще струва 35 долара и представлява джаджа за китката, която работи на базата на Bluetooth сензор, свързващ се със смартфона.

Когато устройството усети, че потребителят на играта се доближава до виртуално създание или т.нар. покемон спирки, джаджата започва да вибрира и така индикира на потребителя, че в близост има виртуални създания, които могат да станат част от колекцията на профила.

Създателите на развлекателния софтуер се извиниха на клиентите си за забавянето, като обещаха отстъпки за бъдещи покупки на някои от потребителите, заявили предварително, че искат да закупят устройството онлайн.

Идеята е джаджата да улеснява лова на покемони, като устройството е удобно за пренасяне. По този начин създателите на играта ще се опитат да привлекат отново потребители, след като наскоро стана ясно, че позициите на играта вече се разклащат и развлекателният софтуер започва да губи популярността си.

Разносметката в края на юли показа, че 45 милиона са активните потребители  на лова на виртуални създания, като в средата на август продължава спадът в преследването на покемони и броят на потребителите се стопил до 30 милиона любители на Pokemon Go.