Есента определено ще бъде гореща за пазара на смартфони. И няма как да бъде по друг начин, като само дни ни делят от новия iPhone. Само месец след него обаче трябва да се появи още един дългоочакван модел - Pixel 3.

От Google вече официално обявиха, че третото поколение на смартфоните Pixel ще бъде представен на 9 октомври, като събитието ще бъде предавано директно в канала на компанията на платформата YouTube.

Най-вероятно по време на него ще бъдат показани традиционните два варианта на модела - чистата и XL версията. Анализатори очакват по дизайн те да прилича на предшествениците си, но е възможно да се появят с повечко камери.

Според информация на специализирания сайт TechRadar Pixel 3 трябва да бъде с 5,4-инчов OLED екран. Любопитното е, че е възможно моделът да се появи с двойна предна камера и опция за "супер селфита". Също така се очаква той да работи значително по-бързо от предшественика си.

XL версията вероятно ще работи с осемядрен Qualcomm процесор и ще разполага с 4GB памет. Екранът му вероятно ще бъде 5,5 инча, а батерията - с капацитет от 2915mAh.

Някои експерти смятат, че смартфоните ще имат опция за безжично зареждане, подобно на iPhone 8 и iPhone X.

А така Google загатна, че Pixel 3 идва съвсем скоро: