Една от двете основни американски компании, работещи по концепцията на свръхзвуковата транспортна система Hyperloop, ще имат свой изследователски център в Европа.

На пресконференция днес от Hyperloop Transportation Technologies (HTT) обявиха, че ще отворят център за извършване на тестове и разработване на технологии във френския град Тулуза.

10 маршрута в Европа, по които може да тръгне свръхзвуковият транспорт Hyperloop

10 маршрута в Европа, по които може да тръгне свръхзвуковият транспорт Hyperloop

Кой ще минава най-близо до България?

Съоръжението ще бъде базирано на летище Francazal, където преди се е помещавала военна база. Днес регионът е място за разработване на различни иновации.

"Нашият нов център в Тулуза ще ни помогне да продължим с развитието и производството на важни технологии, които ще са ни нужни за подобряване на системата", коментира главният изпълнителен директор Дик Алборн по време на събитието в европейския град.

"Наличието на много експерти в производството на самолетна и космическа техника ще ни помогне да работим с едни от най-добрите специалисти", допълва той.

В Тулуза се намира централата на гиганта в авиоиндустрията Airbus. От HTT се канят да се възползват от това, като използват в своята транспортна система технологии, взаимствани от самолетостроенето и космическите технологии.

Втора линия на свръхзвуковия транспорт Hyperloop правят в Абу Даби

Втора линия на свръхзвуковия транспорт Hyperloop правят в Абу Даби

Тя ще бъде изградена от американската HTT