Американската военно-промишлена корпорация Lockheed Martin планира да построи завод за производство на спътници във Великобритания. Това съобщи вестник Telegraph, позовавайки се на ръководителя на британското подразделение на компанията, Пол Ливингстън.

По информация на изданието, корпорацията търси доставчици в района на Нюкасъл, където Великобритания вече има център за компании, раобтещи в областта на космическите технологии.

По думите на Пол Ливингстън, "Lockheed Martin е готова да направи инвестиция, която може да създаде 2000 работни места във Великобритания, ако правителството на страната отвори следващата фаза от своята военна програма Skynet на стойност £6 милиарда за провеждане на търгове", пише изданието.

Както отбелязва вестникът, спътници за мрежата Skynet вече се произвеждат от Airbus и скоро ще бъде поръчана нова партида. Ливингстън отбелязва още, че инвестицията в новия прокт в страната не зависи от спечелването на търга, но смята, че Великобритания би трябвало да покаже отвореност към нови доставчици.

Оръжейни концерни от САЩ и Европа стремително увеличават производството си

Оръжейни концерни от САЩ и Европа стремително увеличават производството си

„Тласъкът“ за това е войната в Украйна