BioNTech планира 50% увеличение на персонала в най-голямата си германска фабрика през 2022 г. Причината е повишеното търсене на бустерни дози на ваксината срещу Covid-19.

BioNTech ще отвори около 250 работни места тази година във фабриката в Марбург, съобщиха от компанията, съобщи Bloomberg. В момента там работят 500 души. Планирана е и инвестиция от около 50 милиона евро, както и допълнителни пространства за офис.

Фабриката в Марбург е една от най-големите фабрики за РНК ваксини в света. Доставките и възлизат на над 1,2 милиарда дози от ваксината за Covid, която BioNTech разработи съвместно с Pfizer. Двете компании обявиха, че ще могат да произведат до 4 милиарда дози от ваксината в обектите си по целия свят тази година.

BioNTech обяви, че може да произведе и други видове иРНК ваксини във фабриката в Марбург, след като бъдат одобрени. Германската компания работи по ваксини срещу грип и херпес зостер заедно с Pfizer и има свои разработки за малария, туберкулоза и херпес.

BioNTech купи обекта в Марбург през 2020 г. от Novartis AG, използван от компанията за производство на лекарства. Компанията отвори заводът иРНК ваксини през март 2021 г. Германската компания е наела 200 нови служители в Марбург, откакто купи обекта през ноември 2020 г.