Германската енергийна компания RWE AG планира да построи вятърен парк в Германия и да разшири вече съществуващ, с общ капацитет от 41 MW, се казва в съобщени на RWE, цитирано от Прайм.

"Компанията понастоящем добавя пет вятърни турбини с инсталирана мощност от 29 MW към съществуващия вятърен парк Bartelsdorf в района на Ротенбург, Долна Саксония. През следващата година компанията ще изгради вятърен парк в Долна Саксония с мощност от още 12 MW", съобщават от енергийната компанията.

Отбелязва се, че две турбини в Bartelsdorf ще бъдат предадени на кооперация на местна общност, а останалите три ще се експлоатират от RWE. Строителството на тези турбини трябва да започне през лятото на 2022 година. Двата вятърни парка в Долна Саксония, след завършване на строителството, ще могат да осигурят "зелена" енергия на 19 хил. домакинства.

Освен това, RWE ще открие седем офиса в Германия за разработка на проекти в областта на вятърните и фотоволтаичните системи, както и ще увеличи персонала си и ще създаде около 200 нови работни места.

По думите на главния оперативен директор на Wind Onshore & Photovoltaic Europe Катя Вюншел, инвестициите на RWE в разширяване на бизнеса в Германия до 2030 г. се оценяват на общо 15 милиарда евро.

RWE съкращава 25% от служителите си заради въглищата

Ютилити гигант в Германия съкращава 25% от служителите си заради въглищата

Компанията ще получи компенсация от правителството, но тя най-вероятно няма да е достатъчна

RWE AG е един от петте най-големи енергийни концерна в Европа и се занимава с доставка и продажба на електроенергия и природен газ за страни от ЕС. Заетите в компанията са 18,9 хиляди човека.