С пълен капацитет работи разширението на завода за гъвкави съединения за вода на германо-швейцарската група Neoperl в Добрич, съобщава местното издание "Про Нюз". След завършването на започнатия преди година проект общата инвестиция на компанията в региона възлиза на 25 милиона лева, а амбициите са за лидерска позиция на световния пазар.

Обектът на Neoperl беше открит през 2018 г., като в основната му част бяха вложени 15 милиона лева. Разширението с площ от 3000 квадратни метра струва още 7 милиона - 5 милиона за нова сграда и още 2 милиона за машини и оборудване.

"Адифарм" строи фармацевтичен завод за 4,5 млн. лева край София

Къде ще се намира най-новият фармацевтичен завод край София

Вече е входирано инвестиционно предложение за него

Както отбелязва изданието, компанията "Неопърл България" е най-големият инвеститор в Добрич за последните 30 години и със своите над 430 служители е сред водещите работодатели в региона. Допълнителни 60 души вече са наети заради разширението.

Neoperl работи както за пазара на дребно, така и за големи индустриални клиенти, които влагат нейните продукти в своите помпи и други съоръжения.

По думите на управителят на "Неопърл България" Веселин Велев с разширението на производството и новото оборудване компанията се превръща в най-голямата в сферата си в Европа, както и една от водещите в глобален мащаб.