Сръбската Alfa Technics откри завода си за производство на стоманени конструкции в Свилайнац в Централна Сърбия. В изграждането на предприятието с обща площ от 45 дка и чиста площ от 8000 кв. м са инвестирани 5.5 млн. евро, пише SeeNews.

За реализацията на проекта е помогнала и държавата, като сръбското правителство участва с финансиране от 600 000 евро.

Предприятието ще произвежда стоманени конструкции за летища в почти всички страни от Европа, Азия, Австралия и Северна Америка. То е изградено в индустриалната зона Свилайняц, като има връзка с жп линия и магистрала.

Компанията изнася продукцията си за 40 държави по цял свят

Източник: Alfa Technics

Компанията изнася продукцията си за 40 държави по цял свят

Първоначално Alfa Technics ще назначи 202 работници, като планира да удвои броя им през следващите години, обяви кметът на Свилайнац Предраг Миланович по време на официалното откриване на завода.

Компанията е специализирана в производството на стоманени конструкции за автомобилната и авиационната индустрия.

Alfa Technics произвежда оборудване за летища, хидравлични тунели и стълбища за по-малки самолети, инсталирани в Европа от чуждестранен партньор, посочи директорът й Иван Живкович. Той добави, че дружеството внася много малко материали - "само стомана от Русия".

Средната брутна работна заплата в Alfa Technics е 760 евро, а годишното й производство е на стойност 10 млн. евро. 80% от продукцията на компанията се изнася в 40 държави по света, пише Ekapija.

"Благодарение на партньорството с немската компания Duerr Assembly Products, ние проектираме и произвеждаме звукоизолирани кабини за над 20 от най-известните производители на автомобили в света: Mercedes, Volvo, Lamborghini, Rolls Royce, Aston Martin, Jaguar, Nisan, Ford", заяви управляващият директор в Alfa Technics Драголюб Радулович.

Освен това компанията проектира и произвежда логистични системи за най-големите световни летища в сътрудничество с ThysennKrupp Airport Systems, отбелязва той.