План за инвестиции в размер на $7,47 млрд. за производство на гъвкави OLED панели е одобрен от Samsung Display, информира TechNews.bg.  

Компанията ще похарчи тази година между 2,49 и 3,2 млрд. долара, за да обезпечи производството на 30-45 хиляди панела месечно. Останалите средства ще бъдат инвестирани през 2017 г., в резултат на което обемът на производството ще нарасне до 45 хиляди месечно, съобщава  корейското издание ET News. 

Samsung ще купи оборудването за производство и тестване на OLED панелите от компаниите AP Systems и HB Technology. Ключов клиент на гъвкавите дисплеи ще бъдеApple, която ще използва подобни панели в новите си мобилни устройства. 

Твърди се, че договорът между Samsung и Apple вече е подписан. Още през октомври миналата година Samsung достави тестови образци на OLED панели за iPhone, а през ноември стана ясно, че се водят преговори за дългосрочни доставки. 

Освен това Samsung Display ще инвестира допълнителни $823 млн. в производствено оборудване, за да удовлетвори търсенето на OLED панели от страна на китайски компании.