От Deutsche Bank заявиха, че ще изплатят бонуси на своите сътрудници за 2017 година в размер на 2 милиарда евро.

Отчитащата загуби финансова компания се стреми да запази персонали си в периода на преструктуриране, отбелязва Reuters.

В същото време стана висшият мениджмънт на банката отказва бонусите си за 2017 година. По-рано управлението на най-голямата банка в Германия бе критикувано за отпускането на големи поощрителни стимули, въпреки загубите. 

Като цяло бонусите ще бъдат малко над €2 милиарда, заяви членът на управлението на Deutsche Bank Карл фон Рор, съобщи информационната агенция DPA. 

Най-голямата банка в Германия отчете трета година на загуба

Най-голямата банка в Германия отчете трета година на загуба

Deutsche Bank ще трябва да плати и нова глоба в САЩ

Ръководството на банките отказва бонусите "...не защото мислим, че то не работи добре. По-скоро смятахме, че би било по-правилно, ако Съветът на директорите поеме отговорност за резултатите", посочва Карл фон Рор, цитиран от агенцията.

Бонусният фонд за миналата година е малко над 2 млрд. евро, като е значително по-голям от 546-те милиона евро изпратени за 2016 година. Но средствата се по-малко от 2,4 милиарда евро, предоставени за стимулиране на персонала предходната година.

Банката рязко намали бонусните плащания за 2016 г. след спекулации, че ще се нуждае от държавна помощ, "за да остане на повърхността". 

Дойче банк беше критикувана през януари поради съобщения, че планира да плати повече от 1 милиард евро бонуси, въпреки загубите, свързани с отражението върху финансовите й резултати от данъчната реформа в САЩ. 

В същото време банката намалява броя на служителите. Deutsche Bank потвърди плановете за съкращаване на 9000 души спрямо нивото на числеността от 2015 година.

Обосновавайки своите намерения да се изплатят солидни бонуси на сътрудниците, изпълнителният директор на Deutsche Bank Джон Краян, заяви миналия месец, че банката прави еднократни инвестиции, за да съхрани персонала си. И че стимулите за 2018 година ще бъдат тясно свързани с ефективността на работата на сътрудниците.