Заплата от 750 000 евро на година звучи за повечето хора адски много. Дали обаче тя е твърде голяма за член на ръководството на един от най-големите производители на автомобили в света - Volkswagen? Според прокуратурата в Германия - да. 

Във вторник в града Брауншвайг започна дело срещу Бернд Остерло, бивш член на ръководството на компанията, в обвинение в това, че заедно с други няколко висши мениджъри са получили твърде високи възнаграждения в периода 2011-2016 година, съобщава вестник "Билд".

Заради дефицита на чипове: Volkswagen свива производството над очакваното

Заради дефицита на чипове: Volkswagen свива производството над очакваното

Второто тримесечие ще е по-тежко от първото, очакват от гиганта

В случая на Остерло става дума за годишно възнаграждение от 750 000 евро с бонусите, което според прокуратурата е ощетило компанията с 3 милиона евро. По нейни изчисления справедливото възнаграждение би било 5000 евро на месец или 60 000 евро годишно без бонусите.

Бернд Остерло от април вече не в компанията-майка VW, а в дъщерната Traton, която се занимава с производство на камиони. Любопитен факт е, че наследника му в съвета на директорите Даниела Кавало получава годишно възнаграждение от 100 000 евро без бонусите.