Credit Suisse е уволнила трима свои висши мениджъри, включително Лара Уорнър (главен директор по риска), която е сред най-опитните жени на висша позиция на Wall Street. Другите са ръководителят на инвестиционното поделение на банката Брайън Чин и ръководителят на отделението за търговия с акции Пол Галието.

Причината за тези съкращения по високите етажи на най-големият кредитор в Европа са два последователни провала на банката - фиаското с Archegos и фалитът на Greensill, които може да ѝ донесат съвкупни загуби от впечатляващите между 5 и 10 млрд. долара.

Фалитът на двете компании повдигна въпроси относно практиките за оценка на риска в Credit Suisse и предизвика критики към банката. Конкретната връзка на Уорнър с Greensill е под формата на мостов заем, отпуснат от Credit Suisse на фалиралата германска банка на стойност 140 млн. долара, подписан именно от нея.

Уорнър е част от Credit Suisse от почти две десетилетия, като се прехвърли в американския клон на европейската банка от Lehman Brothers през 2002 г. През този период тя се издига от анализатор на акциите до ръководител на глобалното поделение за оценка на инструментите с фиксирана доходност, а в последствие до главен оперативен директор на инвестиционното банкиране, член на управителния борд на банката и главен директор по риска.

От Zero Hedge изтъкват обаче, че вълната на съкращенията не е достигнала главния оперативен директор Томас Готщайн, а решението на борда се подкрепя и от някои анализатори. "Смятам, че ще е несправедливо вината на този етап да се прехвърли върху г-н Готщайн", каза един от най-големите акционери в Credit Suisse Давид Херо, който е и част от Harris Associates.