След като затварянето на икономиките в повечето страни по света срина туризма, който е основният източник на доходи за Малдивите, сега, когато пътуванията постепенно започват да се възстановяват, курорт в страната започна да таргетира работещите от вкъщи със специални оферти в опит да подпомогне възстановяването на сектора и приходите си, предаде CNN.

Пакетът Workation Package (името идва от английските думи "work" - работа и "vacation" - ваканция), предлаган от отворилия на 1 септември курорт Nautilus Maldives, включва работна бюро на брега на Индийския океан в Баа, личен асистент, непрестанен достъп до бар за напитки и изпиране и гладене на облеклото, измежду останалите услуги.

Но работата "от вкъщи" на Малдивите, без грижи за домакинството, не много евтина. Ценоразписа на луксозния курорт показва, че седмица за двама в една от къщите на плажа струва 23,2 хил. долара, а цената за три седмици - максималният допустим престой, - е 52 хил. долара.

Малдивите отварят за туристи след почти три месеца затваряне

Малдивите отварят за туристи след почти три месеца затваряне

Мерене на температура и тестове за коронавирус очакват пътуващите

Все пак, срещу тази сума гостите на Nautilus ще получат ежедневен достъп до зали за йога, фитнес и медитация и круиз за наблюдаване на делфини на луксозна яхта. От курорта включват и обработването на документите, необходими за допускането до острова, в цената на пакета, като техен представител ще се погрижи за това от името на гостите.

Все пак пропускателният режим в страната изисква посетителите да имат негативен PCR тест за коронавирус, направен до 72 часа преди отлитане към Малдивите. Така островната страна се присъединява към Барбадос и Бермудите, които вече предлагат визи за дистанционна работа на туристите си за срок от до една година година.