Ерик Адамс, избран за кмет на Ню Йорк тази седмица, заяви, че би искал първите си три заплати да получи в биткойни, съобщи ВВС.

Новоизбраният кмет, който е бивш капитан от полицията, ще поеме поста след края на мандата на кмета Бил де Блазио през януари 2022 г. и ще е вторият чернокож кмет на Ню Йорк.

Стойността на биткойна - най-голямата криптовалута в света, е силно променлива, откакто беше създадена през 2009 г.

Коментарите на Адамс изглежда са по повод думите на кмета на Маями Франсис Суарес, който вече заяви в Twitter, че ще вземе първата си заплата в биткойни, след като беше преизбран.

Amazon ще приема плащания с биткойни и разработва собствена криптовалута

Amazon ще приема плащания с биткойни и разработва собствена криптовалута

Компанията търси за лидерска позиция експерт по дигитални валути и блокчейн

"В Ню Йорк винаги сме по-големи, така че ще взема първите си три чека за заплати в биткойни, когато стана кмет", написа Адамс в Twitter. "Ню Йорк ще бъде център на индустрията на криптовалутите и други бързо развиващи се иновативни индустрии! Просто почакайте и ще видите!", коментира още Адамс.

През август кметът на Маями Суарес помогна за създаването на криптовалута, наречена MiamiCoin, управлявана от организацията с нестопанска цел "CityCoins". Тя отделя 30% от стойността на валутата за града и е събрала досега 7 млн. долара за Маями, съобщи "Вашингтон Пост".

Адамс коментира в тази връзка, че би искал да направи нещо подобно в Ню Йорк.