Русия гледа реалистично на ограниченията пред незабавното развитие на връзките със САЩ след избирането на Доналд Тръмп за президент. Това коментира говорителят на руския държавен глава Владимир Путин, цитиран от Bloomerg.

"Няма причина за, нека го наречем, прекомерен оптимизъм", заяви Дмитри Песков по време на интервю в Ню Йорк. "Проблемите ще продължат, както и неразбирателството. Ние искаме новият президент на Щатите да подкрепи диалога между двете държави", допълва той.

По неговите думи в момента отношенията между Москва и Вашингтон са "в най-ниската си точка" от десетилетия насам. До конфликт между Владимир Путин и Барак Обама се стигна заради интервенцията на Русия в Украйна, както и заради бомбардировките в Сирия.

В четвъртък пред агенция "Интерфакс" министърът на външните работи Сергей Рябков заяви, че посолството на Русия в САЩ води преговори на "отговорно ниво" с екипа на Тръмп.  

От своя страна говорителят на новия американски държавен глава Хоуп Хикс коментира, че не е известена за каквито и да е разговори с руски дипломати.

Песков заявява в интервюто точно обратното, като твърди, че са водени разговори с екипите не само на Доналд Тръмп, но и на опонента му Хилари Клинтън, които по неговите думи са минали "съвсем нормално".