Сигурно ще се изненадате колко много можете да спестите, ако се откажете от няколко вредни навика, които традиционно са станали естествена част от начина ни на живот.

Те обаче могат да ударят силно по месечния бюджет, а някои от тези досадни навици дори са и опасни за здравето.

Не е необходимо да загърбваме всички удоволствия, за да спестим пари за бъдещето си, но има няколко навика, подбрани от CNN Money, отказването от които със сигурност ще се отразят благоприятно на амбицията за натрупване на състояние.

Често хапване навън

Вечерята на ресторант е чудесен начин на забавление, но честото хапване навън излиза скъпо. Съсредоточете се към храненето у дома, като това не означава да се откажете напълно от излизането. Все пак уикендът навън с приятели е чудесен начин за почивка.

Редовното пътуване с такси

Бързото придвижване от вкъщи към работа или друго място е най-съкровената мечта на водещите трудов живот в днешния забързан свят.

Невинаги обаче таксито пести време, а напротив. Освен че излиза солено за джоба, придвижването с жълтите коли може да отнеме дори и повече време, отколкото си мислим - задръстванията са типичен пример.

Тютюнопушенето

Кутията с цигари е може би най-големият вреден разход, който пречи на спестяванията. Освен това захвърлянето на цигарата е и победа за здравето.

Купуването на кафе всеки ден

Ако намалим чашите с любимата топла напитка, които консумираме през деня, то този ход ще се отрази благоприятно за спестяванията ни. Термо чаша, пълна с кофеиновия продукт, е лесен начин за спестяването на някой друг лев през деня.

Фитнес карта, която не ползваме

Посещението във фитнес зала е чудесно и здравословно, но не е особено благоприятно за джоба в случаите, когато плащаме за месечна карта, която не използваме редовно. Уверете се, че ще използвате абонамента си за фитнес, преди да плащате за него.