Собственикът на социалната мрежа TikTok - китайският тепнологичен гиант ByteDance може да понесе солени глоби, наложени от Европейския съюз, предава Bloomberg. Причината: строгите правила на Брюксел относно новото съдържание за Big Tech.

Европейската комисия обяви официално разследване по обвинения, че компанията не успява да защити непълнолетни, които използват платформата за споделяне на видеа.

TikTok се устреми към върха... но се самоунищожава

TikTok се устреми към върха... но се самоунищожава

Ще успее ли китайската социална мрежа там, където Instagram се провали с гръм и трясък

TikTok ще се изправи пред официално разследване съгласно Закона за цифровите услуги на Евросъюза. Този закон позволява на регулаторите да налагат глоби достигащи до 6% от годишните продажби на дадена компания.

Законът за цифровите услуги на Европейския съюз, известен като DSA, се прилага за всички онлайн платформи от 17 февруари. Той изисква големите онлайн платформи и търсачките да полагат значими усилия за справяне с незаконното онлайн съдържание и заплахите за обществената сигурност.

От TikTok коментираха, че ще продължат да работят с експертите и индустрията, за да осигурят безопасността на младите хора в платформата си.

Похарчихме 10 млрд. долара в TikTok

Похарчихме 10 млрд. долара в TikTok

Много от парите са отишли в популярни създатели на съдържание