Като млад Греъм Харт напуска училище, за да работи като автомонтьор, а по-късно и като шофьор на камион. Днес благодарение на бизнес нюха си той е най-богатият човек в Нова Зеландия.

През миналата седмица той е станал още по-заможен след дебюта на компанията Reynolds Consumer на фондовия пазар. Акциите на производителят на консумативи за дома, като алуминиево фолио и кухненска хартия, са поскъпнали с 9,8% през миналия петък.

В резултат на това делът на Харт в компанията вече възлиза на 4,4 милиарда долара, показват данните на Bloomberg Billionaires Index. Харт е мажоритарен собственик на Reynolds, като той участва в компанията през регистрираното в Оукланд дружество Rank Group.

И докато най-заможният новозеландец е пестелив в публичните си изяви, то нещата стоят доста различно що се отнася до начина, по който той харчи парите си. Милиардерът е "сериен" купувач на луксозни суперяхти, включително на 116-метрова лодка Ulysses, изчислявана на 200 милиона долара.

Той успява да изгради империята си след като прекарва младежките си години в усилен труд. В средата на своите тийнейджърски години той напуска училище и става автомонтьор.

По-късно обаче учи в университета на Отаго. Харт натрупва основите на богатството си чрез успешни сделки на финансовия пазар.

Reynolds Holdings е американска група, създадена в Луизиана през 1919 година. През 2008 година конгломератът продава бизнеса си със стоки за дома на Rank Group.