Милардерът Уорън Бъфет е събрал близо 30 милиона долара за благотворителната организация в сан Франциско, с която работи. Сумата е от провеждането на търгове вече 19 години, като той няма намерение да спира.

Наддаването в еBay започна от неделя вечерта с първоначална сума от $25 000, като богатият инвеститор отново предлага обяд, пише Bloomberg. На него кандидатът с най-високата предложена сума ще има възможност да разговаря и задава въпроси на Бъфет.

10-те книги, които Уорън Бъфет препоръчва на всички

10-те книги, които Уорън Бъфет препоръчва на всички

Чели ли сте някоя от тях?

Събраните средства ще подпомогнат организацията за бездомни хора в Сан Франциско Glide, която инвеститорът подпомага. Технологичният напредък в Силициевата долина е довел до увеличаванe на разходите за живот. Според градската администрация броят на бездомните е стигнал 8000 души. Според ръководителят на Glide много хора остават извън помощите от организацията.

Нарастването на бездомните води до редица други проблеми, като нужда от лечение и проблеми. Увеличаващото се богатство на жителите в града пък създава сериозно неравенство в доходите.

Търгът, който ще се проведе за 20-ти юбилеен път, трябва да събере 3,46 милиона долара, за да надмине поставения рекорд от 2012 година - 3,45 милиона долара. Първият проведен търг събира за каузата 25 000 долара през 2000 година. А миналата година най-високото предложение е било 3,3 милиона долара. Според Уорън Бъфет тези пари наистина са необходими.

"Това има значение за човешките същества, които разбират, че има надежда. Останалата част от обществото може да се е отказала от тях, но Glide не е", казва 88-годишният милиардер.

Спечелилият търга може да заведе на обяда седем свои близки. Търгът ще затвори на 31-ви май.