Когато става дума за най-богатата част от населението по света сумата от 300 милиона долара изглежда изключително нищожна в сравнение с притежанията на заможните.

Но всъщност именно това е количеството пари, което стои между притежанията на най-богатия индиец Мукеш Амбани и състоянието на един от най-богатите хора в Китай Уанг Джианлин.

Всъщност Мукеш Амбани стои на мястото на третия най-богат човек Азия и вече диша във врата на втория по състояние човек на континента, а именно китайския магнат.

Снимка 287474

Източник: Bloomberg

От началото на годината досега Мукеш Амбани е добавил 8.4 милиарда долара към притежанията си, с което общият размер на състоянието му вече се изчислява на 31.2 милиарда долара.

И повечето пари в сметката му идват благодарение на скока в акциите на неговата компания Reliance Industries. Активите на фирмата отчитат солиден ръст, като от началото на годината са поскъпнали с 33 на сто.

На този фон мястото на основателя на гиганта Alibaba остава непокътнато, като Джак Ма остава на върха в списъка на най-богатите хора в Азия според индекса за милиардерите на Bloomberg.