Абу Даби, най-голямото от 7-те Обединени арабски емирства (ОАЕ), е известен с изключително горещия климат. Температурите дори ще продължат да се повишават заради глобалното затопляне. Затова едва ли е странно, че столицата на ОАЕ ще направи така, че в пустинята да завали сняг, пише Quartz.

Разработчиците, които стоят зад проекта Reem Mall за 1 млрд. долара, съобщиха за местния вестник The National, че съоръжението ще включва снежен парк, простиращ се на площ от 11 600 кв.м. Атракцията ще предлага пързаляне с шейни, каране на едноместни шейни и зорбинг (спускане и търкаляне по хълмове и други възвишенния с надуваема прозрачна топка).

Снежният парк със сигурност ще завърти огромни сметки за климатизация. Ройтерс съобщава, че ски пистата в Дубай на закрито донякъде дава обяснение защо Обединените арабски емирства са едни от най-големите потребители на електроенергия на глава на населението и излъчват големи количества въглерод.

Същевременно се появяват все повече предупреждения, че температурите в областта ще се влошават значително. Изследователи очакват средната температура на Персийския залив да достигне до 35ºC до края на века.