Покупката на някоя от европейските търговски банки към този момент не спада към стратегическите цели на шефа на концерна Кенет Люис, съобщи днес Reuters Deutschland.

Въпреки това, ако аритметиката на дадена сделка е наред и може да се създаде стойност за акционерите, такава покупка би могла да представлява интерес за Bank of America, каза Люис.

При посещението си в Германия Люис се е обявил като привърженик на органичен ръст в Европа на ръководената от него институция. На въпроса, проявява ли Bank of America интерес към Deutsche Bank, той отговаря, че не е много вероятно да се създаде съвместно предприятие с някоя от големите инвестиционни европейски финансови институции в бъдеще.

Bank of America е най-голямата комерсиална банка в САЩ и третата по размер компания в света. На 17 юли 2006 година банката обяви нетни приходи от 5.48 милиарда долара за второто тримесечие на 2006 и така за първи път надмина Citigroup.

Центърът на европейската дивизия на Bank of America е в Лондон. Близо 2,600 души съставлява персоналът на банката във Великобритания, Белгия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Нидерландия, Ирландия, Испания и Швейцария. Bank of America е на европейския пазар от 1922 г.